Carolyn Steel: How food shapes our lives

Jullie zijn van harte uitgenodigd voor deze publieke lezing georganiseerd als onderdeel van een winterschool over duurzaamheid om samen na te denken over de toekomst van voedsel en de manieren waarop voedsel ons leven en de wereld om ons vormgeeft. Na een lezing van Carolyn Steel gaan we in gesprek over wat ‘Sitopisch denken’ kan betekenen in een specifieke Belgische context met Dirk Holemans (coördinator Oikos). Na afloop is er ook ruimte voor vragen van het publiek en de deelnemers aan de winterschool.

Over de lezing: Voedsel heeft invloed op bijna elk aspect van ons leven. Van hoe we ons voelen tot hoe we onze dag indelen, en van internationale politiek tot de manier waarop we onze huizen en steden ontwerpen: het belang van voedsel kan niet genoeg worden benadrukt. Toch is voor veel mensen vandaag de dag de relatie die we hebben met ons voedsel diepgaand verstoord. Gealarmeerd door de maatschappelijke en ecologische vernietiging die dit met zich meebrengt, roept de in Londen gevestigde architect Carolyn Steel op tot een serieuze heroverweging van de plaats en waarde die aan voedsel wordt gegeven in moderne kapitalistische samenlevingen.